Κόκκινη κλώστη δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη,
Δώστης κλώτσο να γυρίσει παραμύθι για να αρχίσει.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Η Σταχτοπούτα...Κοκκινοσκουφίτσα!



Μια φορά κι έναν καιρό,ζούσε σε μια μακρινή χώρα ένας καλός κι ευγενικός έμπορος ,με τη γυναίκα του και τη μικρή τους κόρη.
  Η γυναίκα του μία μέρα αρρώστησε και πέθανε κι ο άντρας της αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί, για να έχει η αγαπημένη του κόρη μια μητέρα.
  Η νέα του γυναίκα ήταν κακιά και φαντασμένη και οι δύο της κόρες ήταν αρκετά όμορφες στην όψη, μα άσχημες στην καρδιά. Ίδιες η μητέρα τους.
  Η μητριά της κοπέλας ζούσε σε ένα σπίτι μέσα στο δάσος ,ώσπου μία μέρα ο πατέρας της κοπέλας της ζήτησε να επισκεφθεί τη μητριά της, για να δει τι κάνει. Η κόρη φόρεσε μία κόκκινη καμπαρτίνα και γι'αυτό όσοι την ήξεραν τη φώναζαν Κοκκινοσκουφίτσα. Πήρε τους φίλους της, τα τρία γουρουνάκια και ξεκίνησε για το δάσος. Στο δρόμο συνάντησαν τον κακό το λύκο “Για που το βάλατε μικρά μου, ολομόναχα μέσα στο δάσος;” ρώτησε ο λύκος.”Πάμε με τη φίλη μας να επισκεφτούμε τη μητριά της, που μένει στο δάσος, για να δούμε αν είναι καλά”, είπε το ένα από τα τρία γουρουνάκια. “Εάν κουραστείτε να έρθετε στο σπίτι μου να σας φιλοξενήσω που είναι μέσα στο δάσος|”,είπε ο λύκος τρίβοντας τα χέρια του καθώς έβλεπε την παρέα των μικρών φίλων. Όμως πριν προλάβει καλά-καλά, να τελειώσει τη φράση του οι μικροί φίλοι είχαν εξαφανιστεί.
  Μετά από αρκετή ώρα έφτασαν επιτέλους στον προορισμό τους, νιώθοντας ανακουφισμένα που είχαν γλυτώσει από τα νύχια του μοχθηρού λύκου. Όμως η τύχη τους δεν ήταν καλύτερη στο σπίτι μέσα στο δάσος. Η μητριά συμπεριφερόταν στην Κοκκινοσκουφίτσα και στην παρέα της άσχημα βάζοντάς τους να κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού σαν υπηρέτες.
  Οι μέρες κυλούσαν και η κακή μητριά δεν άφηνε την Κοκκινοσκουφίτσα μαζί με τα τρία γουρουνάκια να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Ώσπου μία μέρα οι αδελφές της Κοκκινοσκουφίτσας αποφάσισαν να της δώσουν ένα δηλητηριασμένο κόκκινο μήλο, εξαιτίας της ζήλιας τους. Η Κοκκινοσκουφίτσα αν και ήταν διστακτική στην αρχή, τελικά αποφάσισε να δεχτεί το κέρασμα από τις αδελφές της, αλλά όταν το δάγκωσε, το δηλητήριο έτρεξε στο αίμα της και έπεσε σε βαθύ ύπνο. Τα τρία γουρουνάκια πανικόβλητα έτρεξαν στο δάσος για να βρουν βοήθεια.                                                                                                                                    Για καλή τους τύχη,εμφανίστηκε μια παρέα από εφτά νάνους που γνώριζαν το αντίδοτο για την αρρώστια της Κοκκινοσκουφίτσας. Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο μικρό σπίτι στο δάσος και οι εφτά νάνοι κάλεσαν σε βοήθεια τον πρίγκιπα της χώρας. Εκείνος όταν κατέφθασε έδωσε στην Κοκκινοσκουφίτσα το μαγικό φίλτρο και ,όταν ξύπνησε ,αναγνώρισε στο πρόσωπό της τη γυναίκα που του ταίριαζε. Η αδελφές της και η μητριά της έσκασαν από τη ζήλια τους, ενώ η Κοκκινοσκουφίτσα με τις ευχές του πατέρα της παντρεύτηκαν με τον πρίγκιπα κι έζησαν όλοι μαζί στο παλάτι.
  Κι έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα!!!
Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου