Κόκκινη κλώστη δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη,
Δώστης κλώτσο να γυρίσει παραμύθι για να αρχίσει.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ…




 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα η οποία ζούσε σε έναν βάλτο μαζί με τα τρία γουρουνάκια. Αυτοί κάθε μέρα  έπαιζαν  πολλά και διάφορα παιχνίδια .

Ένα πρωινό καθώς έπαιζαν πήγε  ένας αυλικός από το παλάτι της περιοχής και τους ανακοίνωσε τον βασιλικό χορό, ο οποίος γίνεται κάθε χρόνο σε ξέφρενους ρυθμούς. Ο χορός θα ήταν σε οχτώ μέρες, μα η Σταχτοπούτα και τα γουρουνάκια δεν είχαν φτιάξει, μα ούτε και είχαν φορέματα να βάλουν. Τα εργοστάσια, τα μαγαζιά και οι ράφτρες είχαν κλείσει , για τον δεκαπενταύγουστο και δεν μπορούσαν να βρουν φορέματα πουθενά.
Έψαχναν κι έψαχναν όλη μέρα. Μα δεν είχαν βρει τίποτα. Είχαν πάει σε όλα τα μαγαζιά και τις ράφτρες, μα την μια τα έβλεπαν κλειστά, την άλλη τους έλεγαν πως δεν μπορούσαν να τα φτιάξουν ή  πως οι βιομηχανίες από που παίρνουν τα ρούχα είναι κλειστές. Είχαν απελπιστεί και η ώρα ήταν περασμένη. Τους είχαν απομείνει μόνο δύο μαγαζιά.
Στο πρώτο όπου μπήκαν ήταν εκεί μια γριούλα κοντή με μεγάλη μύτη και με πολλά χαλασμένα δόντια. Όταν της είπαν τη θέλουν εκείνη χαμογέλασε λες και της καθαρίζανε αυγά και τους είπε με ειρωνικό ύφος:                                                                                                               
      
  -Εγώ θα σας δώσω τα φορέματα, αλλά μόνο με έναν όρο.                                                                   
Αυτοί αναρωτήθηκαν και είπαν:   -Τι είναι αυτός ο όρος;  
 -Ο όρος είναι να πάρετε τα φορέματα αλλά πρώτα θα μου λύσετε ένα γρίφο σε μισό λεπτό, ειδάλλως… 
                                                                                                                                                                                                   -Τι, τι είναι; 
                                                                                                                                       
        -Ειδάλλως θα πάρετε τα φορέματα, αλλά κάθε βράδυ θα γίνεστε λύκοι και θα τρώτε την ίδια σας την σάρκα, αν δεν μου τον λύσετε. Εντάξει;     
                                                                                     
  Αυτοί το σκέφτηκαν για λίγο. Τότε, ένα από τα τρία γουρουνάκια είπε:                                                 
 -Είμαστε «μέσα» μικρή γριά μάγισσα, μα αν τον λύσουμε εκτός από τα φορέματα, που θα πάρουμε, θα πάρουμε και ό,τι έχεις και δεν έχεις. Εντάξει;  Τώρα, τι είναι αυτός ο γρίφος;        
                                                                                      
 -Ο γρίφος σχετίζεται με την φύση και είναι: με ποιον τρόπο πιάνει η αρκούδα τα ψάρια.    
            
    –Χα! είναι πανεύκολο, με τα μπροστινά της πόδια φυσικά.                                                               –Μπράβο, είστε οι μόνοι που μου τον απαντήσατε οι υπόλοιποι φοβούνται και φεύγουν. Αλλά, τώρα τι θα κάνω εγώ; έχασα όλη μου την περιουσία δεν έχω τίποτα να κάνω και πουθενά να  ζήσω.                                             
 –Μην στεναχωριέσαι γιαγιά, θα έρθεις να μείνεις μαζί  μας, είπαν όλοι μαζί.                               
 –Α, ναι ; μπορώ να μείνω μαζί σας την υπόλοιπη ζωή μου ;                             
-Και βέβαια μπορείς.      
–Αχ! σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου. Ελάτε τώρα να πάρετε ένα φόρεμα η κάθε μια σας να πάρω κι εγώ ένα και φύγαμε.
 Έφυγαν λοιπόν όλοι μαζί από το μαγαζί και πήγαν στον πολυαγαπημένο τους βάλτο να ξεκουραστούν και να κοιμηθούν. Όταν κοιμήθηκαν, η κάθε μια ονειρευόταν τον πρίγκιπα: πώς θα ήταν εξωτερικά και πως αυτός θα ήταν  ο ένας και μοναδικός άντρας τους.
Οι μέρες περνούσαν με χαρά γέλιο και πολύ παιχνίδι. Έτσι έφτασε και η μέρα που θα πήγαιναν στον βασιλικό χορό. Ετοιμάστηκαν όλες και ήταν ώρα να φύγουν: η Σταχτοπούτα έβαλε μπροστά το Datsun , φόρτωσαν πίσω στην καρότσα τα τρία γουρουνάκια πολύ προσεκτικά να μην λερώσουν τα φορέματά τους,  έκατσαν μπροστά η Σταχτοπούτα με την γριά μάγισσα και πήγαν στο χορό .
Κατέβηκαν από το αγροτικό όλες μαζί και ανέβηκαν τα σκαλοπάτια, για να μπουν στο παλάτι. Εκεί πριν μπούνε τα γουρουνάκια είδαν κάποιους αγριόχοιρους, που τις κοιτούσαν επίμονα πολλή ώρα και πήγαν κοντά τους. Μίλησαν λίγη ώρα και μετά πήγαν και χόρεψαν κι αυτοί μαζί με την γριά και την Σταχτοπούτα. Η γριούλα χόρευε με τον βασιλιά, ο οποίος είχε χάσει πριν πολλά χρόνια την γυναίκα του και είπε να βρει μια νέα. Και έτσι βρήκε να φλερτάρει την γριά ,που του ήταν ό,τι έπρεπε για την ηλικία του. Η Σταχτοπούτα παρόλο που ήταν η πιο όμορφη, εκεί μέσα δεν είχε βρει κανένα να της ζητήσει να χορέψουν , μέχρι που βγήκε ο πρίγκιπας και την είδε.
Αυτό ήταν… μέσα σε ένα μήνα έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες για τους γάμους και σε την ίδια μέρα έγιναν και οι πέντε.
 Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

"Αυτό δεν το είχε δει κανένας μέχρι τώρα και το λέω αυτό γιατί ρώτησα χιλιάδες και κανείς δεν έχει ακούσει τέτοια όμορφη ιστορία και με τέτοια πλοκή σας ευχαριστώ λοιπόν για τον χρόνο που διαθέσατε και θα τα πούμε σύντομα με νέες ιστορίες ποιο περίπλοκες και με μεγαλύτερο suspense . "
Μ.Π.

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή παραμυθοσαλάτα! Λίγο διόρθωμα στα ορθογραφικά χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή