Κόκκινη κλώστη δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη,
Δώστης κλώτσο να γυρίσει παραμύθι για να αρχίσει.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Η Σταχτοπούτα , ο Αστερίξ και ο Οβελίξ!




Μια φορά και ένα καιρό ήταν η Σταχτοπούτα. Ζούσε με τη κακιά μητριά της , τη βασίλισσα ενός μικρού βασιλείου. Η μητριά της ήταν τόσο παθιασμένη με το χρήμα, που ήθελε να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Επίσης είχε κι άλλες δυο κόρες, οι όποιες συμπεριφέρονταν στη Σταχτοπούτα σαν υπηρέτρια. Η καημένη δεν είχε ούτε μια φίλη για να μιλήσει και δυστυχώς η μητριά της την κακομεταχειριζόταν.
    Μια μέρα ο πρίγκιπας του διπλανού βασιλείου αποφάσισε να διοργανώσει ένα χορό για την ενηλικίωση του, είχε καλέσει όλους του αριστοκράτες και βασιλείς από τα γειτονικά βασιλεία. Μέσα σε αυτούς ήταν και η μητριά της Σταχτοπούτας. Τότε η κακιά βασίλισσα κατάλαβε ότι εκείνη η μέρα θα ήταν ιδανική για την κατάκτηση του βασιλείου. Κάλεσε όλους τους σύμμαχους της από τα αλλά παραμύθια, όπως τον κακό λύκο,  διάφορα τέρατα και μάγισσες. Μόλις η Σταχτοπούτα κατάλαβε τι ετοίμαζε η μητριά της, αποφάσισε να το σκάσει και να ειδοποιήσει τον πρίγκιπα.
   Στο δρόμο, όμως, η Σταχτοπούτα έπεσε πάνω στον κακό λύκο, ο οποίος την κλείδωσε σε ένα πύργο για να μην τους χαλάσει τα σχέδια. Όσο οι μέρες περνούσαν, τόσο το σχέδιο της μητριάς γινόταν πιο εύκολο, χωρίς να έχει κανένα να την εμποδίσει. Καθώς ο Αστέριξ με τον κολλητό του τον Οβελίξ περνούσαν από το δάσος είδαν τον πύργο και άκουσαν την Σταχτοπούτα να φωνάζει για βοήθεια. Ο Οβελίξ ανενόχλητος έσπασε την πόρτα και την ελευθέρωσε , εκείνη τους αφηγήθηκε τι είχε συμβεί και αυτοί της υποσχεθήκαν ότι θα την βοηθήσουν.
    Δυστυχώς όμως, η εκστρατεία εναντίον του πρίγκιπα είχε ήδη αρχίσει. Στον δρόμο για το παλάτι συνάντησαν έναν άγνωστο και τον ρώτησαν γιατί έτρεχε σαστισμένος στο δάσος. Ο ξένος τους είπε ότι ήταν ο γιος του βασιλειά και πήγαινε να συγκεντρώσει όσους περισσότερους μπορούσε, για να πάρουν πίσω το κάστρο από τους κακούς. Τότε πήραν την απόφαση να βοηθήσουν τον ξένο στην αποστολή του. Αρχικά πήγαν στους 7 νάνους, οι όποιοι δέχτηκαν αμέσως να συμμαχήσουν μαζί τους. Έπειτα πήγαν στα 3 γουρουνάκια, στα 7 κατσικάκια και σε πολλούς άλλους ήρωες παραμυθιών. Όταν πια ήταν αρκετοί, προσπάθησαν να βρουν ένα σχέδιο, για να ανακτήσουν το βασίλειο. Μετά από πολύωρη συζήτηση  κατέληξαν κάπου και ξεκίνησαν για το κάστρο.
      Όταν έφτασαν στις πύλες της πόλης, βγήκαν έξω όλοι οι στρατιώτες της βασίλισσας. Τότε ο Αστέριξ και οι υπόλοιποι έκαναν αντιπερισπασμό,  ώσπου οι 7 νάνοι να τρυπώσουν στο κάστρο και να ανοίξουν τις πύλες για να μπουν και οι άλλοι. Όταν πια ήταν μέσα, νίκησαν με ευκολία τους κακούς γατί είχαν μαζί τους τον παντοδύναμο Οβελίξ αλλά και τον πανέξυπνο Αστερίξ. Αφού νίκησαν, έκλεισαν στην φυλακή όλους του κακούς μαζί με την μητριά και τις κόρες της.
Στο τέλος η Σταχτοπούτα παντρεύτηκε τον πρίγκιπα. Έκαναν ένα πλουσιοπάροχο δείπνο για γιορτάσουν σου το γεγονός και ήταν όλοι καλεσμένοι. Και έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλυτέρα.
Μ.Β.  - Μ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου