Κόκκινη κλώστη δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη,
Δώστης κλώτσο να γυρίσει παραμύθι για να αρχίσει.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Οι άνθρωποι του "πουθενά"

"Είχα ακούσει και διαβάσει διαφορετικές απόψεις για το κύμα των Σύριων προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Μετά πήγα στη Λέσβο. 7 μέρες στο Ελληνικό νησί μου έδωσαν μια πιο υγειή, ανθρώπινη προσέγγιση της κατάστασης. Το να βλέπω με τα μάτια μου τους ανθρώπους στις ουρές και να νοιώθω την σκληρό τους αγώνα μου έσπασε την καρδιά. Αυτοί είναι η «απειλή» που λένε; Το μόνο που είδα, είναι γενναίους ανθρώπους σε μια στιγμή κρίσης που αναζητούν την ελπίδα.
Ταυτόχρονα, συνάντησα γενναίους εθελοντές από όλο τον κόσμο που φτάνουν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής και παρελθόντος. Αυτό με ενέπνευσε.
Η ελπίδα μου είναι ότι το βίντεο αυτό μπορεί να ρίξει τους φράχτες των αρνητικών σκέψεων και απόψεων που έχουμε χτίσει γύρω από τους εαυτούς μας."
Έτσι προλογίζει ο Lior Sperandeo το βίντεο που δημιούργησε ο ίδιος και το οποίο μπορείτε να δείτε  εδώ.
 Αφού το δείτε δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς με τη βοήθεια του movie maker (ή όποιου άλλου προγράμματος επιθυμείτε) τη δική σας εκδοχή-άποψη , φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

3 σχόλια:

  1. "Δεν λέω Καλά όλα αυτά τα συγκλονιστικά βίντεο και σκίτσα αλλά αποτελέσματα δεν βλέπουμε !!! Κατά τα άλλα όλοι λένε πως θα βοηθήσουν αυτούς τους αβοήθητους και φοβισμένους ανθρώπους αλλά στην τελική δεν κάνουν τίποτα !! Το μόνο που καταφέρνουν είναι να πουν δύο σωστά λόγια και μετά να ξανακατσουν στον καναπέ τους" Μαριλένα Χριστοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η άποψή μου για το βίντεο είναι ότι ο Lior παρουσιάζει ρεαλιστικά την κατάσταση με τους πρόσφυγες και συγκινήθηκα με τα πολλά παιδιά που έβλεπα να προσπαθούν με τους γονείς τους να μεταναστεύσουν.Πιστευω οτι θα έπρεπε να κάνουμε κάτι και για αυτούς,δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο και σημαντικό αλλα σωστό και χρήσιμο για αυτούς." Γιάννης Κρασανάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή